De behandelingen die je bij een fysiotherapeut kunt krijgen

Gepubliceerd op: 31 augustus 2022
fysiotherapie terheijden

Lichamelijke pijn is een veel voorkomend probleem, vooral nadat je een inspannende activiteit hebt gedaan. Als je lichamelijke pijn voelt, moet je misschien kiezen voor fysiotherapie in Terheijden. Als je na online een afspraak op hun locatie aankomt, komen ze snel naar je toe. Je wordt door een van hun therapeuten naar de therapieruimte gebracht. Er wordt gebruik gemaakt van een open discussie om de klachten in kaart te brengen. De therapeut luistert terwijl je je zorgen beschrijft en stelt meer vragen om meer te weten te komen over wat je nodig hebt.

 

Ze zullen een klein onderzoek doen

Ze zullen je in deze stap volledig lichamelijk onderzoeken. Naast spieren zijn er nog tal van andere aspecten die kunnen leiden tot andere bewegingsbeperkingen dan spieren. Ook andere delen van je lichaam zoals bindweefsel, huid en zenuwen kunnen hieraan bijdragen. Deze onderdelen kunnen elk anders worden behandeld om de beperking op te heffen. Daarom moeten ze eerst de oorzaak vinden. Zorg ervoor dat je naar het deel van je lichaam wijst dat pijnlijk is. Naast de pijnlijke locatie worden ook de omliggende spieren en gewrichten onderzocht om een ​​dieper begrip te krijgen. Dit elimineert de noodzaak om de symptomen te behandelen en zorgt ervoor dat de oorzaak van het probleem kan worden aangepakt.

 

Ze zullen een therapie uitvoeren

Nadat de oorzaak van het probleem is gevonden, zullen de professionals therapie uitvoeren. Op de behandeltafel krijg je “hands-on” zorg. Zoals de term suggereert, wordt het met de hand gedaan. Met andere woorden, het wordt handmatig gedaan. Handmatige gewrichtsmobilisaties en myofasciale vrijgave procedures worden gebruikt om de pijn bij de oorzaak te behandelen. Je zult na deze sessie een snelle pijnverlichting en functionele verbetering ervaren. De bewegingen van je gewrichten worden verbeterd en mobieler gemaakt door het handmatig behandelen en sturen van gewrichten. De therapeut is bereid deze methode bij elke cliënt toe te passen. Iedereen heeft baat bij zorg op maat, afgestemd op ieders behoeften en klachten.

 

Ze kunnen dry needling en taping uitvoeren

Om een ​​beter effect te bereiken, wil je misschien een dry needling-sessie hebben. Spierknopen of triggerpoints kunnen ontstaan ​​wanneer een spier voor langere tijd overwerkt is. Je kunt die specifieke spier ontlasten door een dry-needling-methode te gebruiken. Dit zal je nog comfortabeler maken. Daarnaast kunnen ze ook tapen. Taping biedt extra ondersteuning en richting. De professionals hebben vooraf tapetechnieken geoefend. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over eventuele bijwerkingen. Op het moment dat de tape op je lichaam wordt aangebracht, is direct een verschil zichtbaar. Surf op internet om de beste fysiotherapeut te vinden en verlos jezelf meteen van de pijn!

Meer lezen?