Duurzame desinfectie in de gezondheidszorg met Watter

Gepubliceerd op: 23 juli 2024

In de gezondheidszorg is hygiëne van cruciaal belang. Effectieve desinfectie kan het verschil maken tussen gezondheid en ziekte. Het desinfectiesysteem van Watter biedt een innovatieve en duurzame oplossing voor desinfectie in de gezondheidszorg. Dit systeem combineert effectiviteit met milieuvriendelijkheid, wat het ideaal maakt voor ziekenhuizen, klinieken en andere zorginstellingen.

 

Wat is het desinfectiesysteem van Watter?

Het desinfectiesysteem van Watter is ontworpen om op locatie veilig en effectief desinfectiemiddel te produceren. Dit middel is krachtig genoeg om bacteriën, virussen en schimmels te doden, maar is tegelijkertijd milieuvriendelijk en veilig voor mens en dier. Door gebruik te maken van elektrochemische activatie (ECA), zet het systeem water en zout om in een sterk desinfecterend middel.

 

Voordelen van duurzame desinfectie

Duurzame desinfectie in de gezondheidszorg biedt tal van voordelen. Het gebruik van het Watter-systeem helpt de ecologische voetafdruk van zorginstellingen te verkleinen. Traditionele desinfectiemiddelen kunnen schadelijke chemicaliën bevatten die schadelijk zijn voor het milieu. Het Watter-systeem daarentegen, gebruikt eenvoudige, natuurlijke ingrediënten die geen schadelijke residuen achterlaten.

 

Toepassingen in de gezondheidszorg

Het Watter-systeem is veelzijdig en kan op verschillende manieren in de gezondheidszorg worden toegepast. Van het desinfecteren van oppervlakken en medische apparatuur tot het behandelen van water in koelsystemen en luchtbevochtigers. Door de brede inzetbaarheid kan één systeem verschillende desinfectiebehoeften dekken, wat kosten en opslagruimte bespaart.

 

Veilig en betrouwbaar

Het desinfectiesysteem van Watter is niet alleen effectief, maar ook veilig in gebruik. Het geproduceerde desinfectiemiddel is niet irriterend voor de huid en ogen, waardoor het geschikt is voor gebruik in omgevingen waar patiënten en personeel voortdurend in contact kunnen komen met de middelen. Bovendien is het systeem gemakkelijk te bedienen, waardoor er geen gespecialiseerde training nodig is om het correct te gebruiken.

De inzet van het desinfectiesysteem van Watter biedt een duurzame en effectieve oplossing voor hygiëne in de gezondheidszorg. Door te kiezen voor deze innovatieve aanpak, dragen zorginstellingen bij aan een schoner milieu en zorgen ze tegelijkertijd voor een veilige omgeving voor patiënten en personeel. Ontdek hoe Watter jouw instelling kan helpen om hygiënischer en duurzamer te werken met hun geavanceerde desinfectiesystemen.

 

Meer lezen?