Wat te doen bij gingivitis?

Gepubliceerd op: 27 februari 2023
gingivitis

Gingivitis oftewel tandvleesontsteking is vervelend. Het kan erg pijn doen en wanneer je de ontsteking niet op tijd aanpakt kan dit heel nare gevolgen hebben. Door de ontsteking kunnen je tanden en kiezen namelijk losser komen staat in het tandvlees en als je er helemaal niets aan doet, dan kunnen deze zelfs uitvallen. Het is dus zaak dat je de ontsteking goed en zo snel mogelijk aanpakt.

 

Kijk goed welk middel voor jou geschikt is

Het goede nieuws is dat de meeste mensen daarvoor geen bezoek aan de tandarts of huisarts hoeven te brengen maar dat je het probleem ook zelf kunt oplossen. Hiervoor zijn talloze producten op de markt waarmee jij de ontsteking kunt tegengaan en zo weer een gezonde mond met dito tandvlees krijgt. Informeer wel altijd op voorhand goed wat er allemaal te koop is zodat je een middel kiest waar jij goed mee uit de voeten kunt en dat daadwerkelijk helpt.

 

Alles in één keer in huis halen

Heb je nog geen enkel product in huis om een tandvleesontsteking tegen te gaan en zie je het niet zo zitten om zelf alles los bij elkaar te zoeken wat je wellicht nodig hebt? Kies dan voor een compleet pakket zoals de PerioTherapy Gezond Tandvlees Kit. Hierin vind je een tandgel, een mondwater, een mouthtray en een speciaal spuitje. Alle producten werken zonder bijwerkingen en zorgen voor een mondvriendelijke aanpak van het probleem. De ontsteking wordt verholpen en het tandvlees zelf wordt snel verlicht en hersteld.

 

Wat kan de tandgel voor je doen?

De tandgel zit vol met werkzame bestanddelen waarvan actieve zuurstof en CPC de belangrijkste zijn. Omdat een tandvleesontsteking veroorzaakt wordt door slechte bacteriën is het zaak deze zo goed mogelijk en bij de bron aan te pakken. Deze bacteriën houden niet van vocht en renderen minder goed als er meer zuurstof in je mond terechtkomt. Door de toevoeging van actieve zuurstof wordt je mond gehydrateerd en krijgen de bacteriën meteen een minder prettige leefomgeving. Zo pak je het probleem dan ook meteen effectief aan door de bacteriën te bestrijden en ervoor te zorgen dat ze niet meer terugkeren.

 

Wat kan het mondwater voor je doen?

Mondwater is overigens een handig middel dat door veel mensen al gebruikt wordt om de mond na het tandenpoetsen nog eens extra op te frissen zodat je langdurig een prettige smaak krijgt. Gebruik je reeds mondwater maar heb je toch een tandvleesontsteking? Kies dan een mondwater dat speciaal ontwikkeld is om dit tegen te gaan. Zo sla je twee vliegen in één klap en raak je snel van je problemen af.

 

Snelle verlichting en genezing van klachten

Een ander pakket dat het voor jou eenvoudiger maakt om de juiste middelen aan te schaffen als je last hebt van ontstoken tandvlees is de OxyFresh Gezond Tandvlees Kit. Hierin zitten twee producten, te weten een speciale gel en mondwater. De gel staat bekend onder de naam OxyFresh Super Relief Gel terwijl je voor het mondwater te maken hebt met het alom bekende van ditzelfde merk.

 

Waar kunnen de producten goed voor gebruikt worden?

Beide producten zijn goed inzetbaar als je last hebt van ontstoken tandvlees en geven reeds bij de eerste behandeling verlichting en lossen snel je mondproblemen op. Heb je toevallig ook nog andere mondproblemen naast de ontstekingen? Dan kun je het mondwater en de gel ook zeker inzetten als je wel eens last hebt van bloedend of gevoelig tandvlees. Beide producten werken ook goed tegen aften en wondjes in de mond (met name wondjes die ontstaan als je je ergens aan gebrand hebt) en kunnen ook een slechte adem (halitose) tegengaan.

 

Geen schadelijke hulpstoffen toegevoegd

Kies je voor deze kit dan haal je twee producten in huis waarvan je zeker kunt zijn dat er geen schadelijke en mogelijk agressieve grondstoffen aan te pas gekomen zijn. Er zitten geen onnodige toevoegingen zoals alcohol, chloorhexidine of SLS in omdat deze met wat pech de kwaal alleen maar erger in plaats van beter maken. Waarom zitten deze hulpstoffen dan wel in veel mondverzorgingsproducten vraag je je wellicht af? Ze wekken bij de gebruiker de illusie dat deze dan beter werken omdat ze bijvoorbeeld meer schuimen. Niets is minder waar dus het is helemaal niet nodig om deze stoffen toe te voegen, hetgeen bij OxyFresh producten dan ook niet gebeurt.

 

Niet altijd met tandsteen naar de tandarts toe

Een product waarmee je goed zelf tandsteen kunt verwijderen is de Profi Dentek tandsteenhaak. Deze kun je los aanschaffen maar het is zeker zo makkelijk om een compleet pakket te kiezen waar dit haakje al in zit. Tandsteen wordt doorgaans bij de tandarts verwijderd maar als je er erg veel last van hebt kun je niet altijd tot de volgende controle of behandeling wachten. Reden genoeg om het dan zelf op een veilige manier te verwijderen.

 

Zie wat je doet met behulp van het spiegeltje

Tandsteen kan namelijk ook leiden tot grotere problemen zoals een ontsteking in het tandvlees en daar zit je immers niet bepaald op te wachten. In het pakket zitten nog andere hulpstukken zoals een spiegeltje dat sterk lijkt op die ze bij de tandarts gebruiken om in de mond te kijken. Het spiegeltje slaat niet aan tijdens het gebruik en als je dit samen met het tandsteenhaakje hanteert, kun je precies zien waar je dient te zijn om tandsteen te verwijderen.

 

Zorg voor een goede verzorging van het tandvlees

Er zit ook een speciale rubberen pick in het pakket die je gebruiken kunt om het tandvlees zachtjes mee te masseren. Dit is nuttig om een ontsteking te voorkomen maar het bevordert ook de doorbloeding en zorgt voor een snellere genezing als je wel met een ontsteking te kampen hebt. Alle producten zijn veilig te gebruiken en kun je na een behandeling in de vaatwasser reinigen. Berg ze daarna op in de bijgeleverde case zodat ze veilig en schoon bewaard worden totdat jij of iemand ze weer nodig heeft.

Meer lezen?